Taina muntelui

Impletirea unor destine si taina muntelui insemnat, Editura Arhetip, 1996

Prin aceasta lucrare autoarea scoate in evidenta pregatirea initiatica a Marilor Preoti Daci, dar in mod special se se refera la ZAMOLXIS, cel considerat ZEU, de catre cei care l-au cunoscut si I-au urmat invatatura. Deasemeni mai descrie initierea lui Zamolxis precum si TAINA MUNTELUI INSEMNAT, faptul ca Marele Zeu Zamolxis era nemuritor si transmitea cunoasterea Sa celor pregatiti in acest scop.
  Astfel Melfior Ra descrie prima SCOALA DE INITIERE, din interiorul Muntelui Retezat, scoala existenta si in prezent, in a carei interior se poate patrunde numai prin dedublare, deci implicit printr-un anumit grad de INITIERE OCULTA.
Este descrisa povestea vietii celui care a devenit zeul tracilor si apoi al dacilor, Zamolxis si impletirea destinului sau cu cele a lui Theano si Pitagora.
   Zamolxis, tanarul trac, plecat de acasa in lumea larga, intr-o calatorie initiatica, ajunge sa fie inrobit si vandut ca sclav intr-un targ din Elena, (vechea Grecie) unde este cumparat de Pitagora (faimosul matematician) care-i devine nu stapan ci bun prieten si maestru spiritual. Astfel il ia cu el in calatorii prin India, Persia, Egipt si ii ofera educatie si, mai important, initiere ezoterica-oculta.
  Viata lui Zamolxis la scoala pitagoreica din Crotona este una dedicata cunoasterii ezoterice, el devenind unul din marii invatacei, iar apoi mari invatatori.
  Autoarea descrie si probele-examenele la care atat Zamolxis cit si Pitagora au fost a fost supusi, prin Theano, tinara discipola a lui Pitagora, femeie alaturi de care Zamolxis traieste fericit un numar de ani. si care-i daruieste 3 copii minunati, dar care nu-i devine niciodata sotie, deoarece in ochii lumii ea era sotia maestrului Pitagora, desi acesta, de fapt, ii era sot doar fictiv.
  Dupa 35 de ani de la plecarea lui Zamolxis din Tracia, acesta simte ca e momentul sa puna in practica ceea ce stia dintotdeauna ca ii este scris sa indeplineasca. Se reintoarce in Tracia pentru a oferi poporului sau ghidare spirituala si invatatura ezoterica.
  Ajuns in tara sa devine mai intai un vindecator apoi Mare Preot la curtea regelui, unde creaza o scoala de initiere. Dupa cativa ani pleaca in munti in cautarea Tainei Tainelor pe care o gaseste in muntele Retezat sub forma unei piramide plina cu mistere dar de nepatruns celor neinititati.
  Dupa 3 ani de studiu in piramida din interiorul acelui MUNTE INSEMNAT revine la poporul sau ca un MARE ZEU si ramane astfel inscris pentru eternitate in istorie ca Zamolxis, Marele Zeu NEMURITOR al tracilor.
  In finalul acestei carti editorul fara acordul autoarei a inclus o scurta lucrare in care, Melfior Ra, povesteste cum a cunoscut-o, prin dedublarea si calatorii astrale, pe Maicuta Vanga, o femeie din Bulgaria, care de fapt era incarnarea unui vamfimian (Vamfimian - vezi "Calatorii pe Vamfim"). De la aceasta entitate, Melfior Ra, a invatat foarte multe, si in casa Ei a luat prima data cunostinta de vamfimieni, cu care autoarea s-a intalnit acolo. La Vanga, in casa si in compania ei, Melfior Ra, a cunoscut pe "Invatatorul Invatatorilor Tuturor Lumilor Vazute Si Nevazute" si acolo a primit o deosebita initiere precum si efectuarea transferului unor cunoasteri din arhiva mentala a Vangai, in arhiva mentala a lui Melfior Ra. Tot atunci si acolo i s-a adus la cunostinta lui Melfior Ra, ca entitatea Vanga va trece in scurt timp in alt spatiu dimensional si in acest scop se face acel transfer de date.
  La scurt timp, citeva saptamini de la aparitia acestei carti, intr-adevar Vanga a trecut in alt spatiu dimensional (a decedat). Atunci autoarea a inteles si a avut pe deplin confirmarea a celor transmise ei la intilnirea cu Invatatorul si Vanga, in plan astral. Atunci a inteles pe deplin si iertat editorul ca a introdus acel text in cuprinsul cartii, text intitulat " PREDAREA STAFETEI -Omagiu maicutei Vanga " text pe care autoarea i-l trimisese editorului, doar spre a-l citi si nu a-l publica.

Copyright Editura  Misiunea Romania  - Webdesign  Landt Robert 2016