Crinul de Lumina

 

Editura Misiunea Romania, 2003

 

   Poeziile mesaj, scrise ca urmare a comunicarii constiente a autoarei cu diferite entitati de lumina constitue un atribut al evolutiei sale spirituale si ele se incadreaza perfect in ceea ce am putea numi poezie ezoterica. In acest sens poezia “ Dialog celest “ reprezinta poate exemplul cel mai elocvent , insa alaturi de ea putem cita si “ Rugaciune “ “ Tu esti “ “ Misiunea si Misionarii “ etc.
   Simbolistica relevata de Melffior Ra ne conduce indubitabil catre o lume paralela. Tocmai grija primordiala pentru revelarea acestei lumi “ de dincolo “ a facut ca poezia sa fie impinsa pe nesimtite spre polii ei. In mod cert , insa, prin starea vibrationala care o transmite aceasta poezie, cititorul este condus spre miracolul si realitatea lumilor celeste. Poeziile : “ Aleh, prietenul meu astral” “ Entitatea Zen” “ Eli, primul meu ghid astral “ “ Maestre “ precum si multe altele stau marturie vie in acest sens.
   Las cititorului acestui volum dual ( si in acelasi timp triadic,) placerea de a naviga intre cele doua planuri , mistic si real, fizic si metafizic, dar si de a descoperi partea paminteana si cea celesta a unui mare spirit , ale unui Mare Maestru care se straduieste neintrerupt sa caute , sa afle, sa inteleaga, dar si sa transmita mai departe cunoasterea dobindita prin legatura oculta pe care o detine intre cele doua lumi , materiala si imateriala . Iata si un ultim exemplu, un fragment din poezia “ Axa piramidei “ “ Orice piramida vie / are o unda axa val ‘ intre cele doua virfuri / strajuite de-un cristal / flux reflux de energie / riu celest de armonie / esti inchis intr-o cutie / care-i moarta, desi-i vie / “
   Indiferent ce va prima pentru ochiul critic : mesajul initiatic sau manifestarea artei poetice , fiti bineveniti in noul tip de calatorie pe care , cu aceeasi totala dariure , ne-o propune si de aceasta data Melfior Ra !

Dr. Teodor Vasile

 

Copyright © Editura  Misiunea Romania  - Webdesign  Landt Robert 2016